Maandag t/m vrijdag 08:30 tot 17:00

Voor meer informatie belt u 024-3658877 Maandag t/m vrijdag 08:30 tot 17:00

marie-claire-schreinemachers
Plastisch chirurg Dr. Marie-Claire Schreinemachers
 
Specialisatie
Borstreconstructies, borstvergroting, liposculptuur/lipofilling, bovenooglidcorrecties, armlift/dijbeenlift en vaatmalformaties
Opleidingen
  • 1995-2003 Universiteit van Amsterdam, Geneeskunde
  • 2010-2015 Plastische Chirurgie, St.-Antonius Hospital, Eschweiler, Noordrijn Westfalen, Duitsland
Aangesloten bij
  • NVPC - Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie
  • NVEPC - Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie
  • NTV - Nederlandse Transplantatievereniging
  • BIG registratie: 69061227901

Ervaring
2015-2016 Fachärztin für Plastische und Ästhetische Chirurgie, St.-Antonius Hospital, Eschweiler, Duitsland
2016-heden Europese examen voor plastisch chirurgie behaald en is sindsdien fellow van de “European board of plastic, reconstructive and aesthetic surgery”
2016-2018 Staflid afdeling Plastische Chirurgie RadboudUMC Nijmegen
2018-heden Plastisch chirurg CWZ

Dr. Marie-Claire Schreinemachers studeerde geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie was zij gedurende 7 maanden werkzaam in het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis, waar zij zich naast klinische werkzaamheden richtte op wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van donorhuid. Direct na haar studie deed zij ervaring op binnen de afdeling Plastische Chirurgie van de Johns Hopkins Universiteit te Baltimore in de Verenigde Staten. Vervolgens deed zij gedurende een jaar ervaring op als assistent binnen de afdeling chirurgie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. Aansluitend richtte zij zich op een promotieonderzoek op het gebied van de transplantatie chirurgie. Dit leidde tot zowel een promotie aan de Universiteit van Amsterdam als aan de Universiteit van Aken (Duitsland). Hierna volgde zij haar opleiding tot plastisch chirurg aan het St. Antonius Hospital in Eschweiler, Duitsland alwaar zij na het afronden van haar opleiding nog een jaar werkzaam was als plastisch chirurg. Met ingang van september 2016 trad zij in dienst van het Radboudumc waar zij zich tot haar overstap naar het CWZ per 1 november 2018 voornamelijk bezighield met borstreconstructies en de operatieve behandeling van vaatmalformaties. Naast haar werkzaamheden binnen het CWZ, is Dr. Schreinemachers ook een dag per week werkzaam op het gebied van de esthetische chirurgie; daarbinnen richt zij zich met name op bovenooglidcorrecties, borstcorrecties en labiacorrecties.

Aandachtsgebied
Naast de algemene plastische chirurgie gaat haar bijzondere interesse uit naar diverse operaties op het gebied van borstchirurgie; van borstreconstructie tot borstcorrecties en correcties door lipofilling van de borst. Daarnaast heeft Dr. Schreinemachers veel ervaring opgedaan binnen de dermato-oncologie en de esthetische chirurgie waarbinnen zij zich met name richt op bovenooglid- en schaamlipcorrecties als ook borstvergrotingen. Tevens heeft ze ruime ervaring met operaties in het kader van een armlift of dijbeenlift.