Maandag t/m vrijdag 08:30 tot 17:00

Voor meer informatie belt u 024-3658877 Maandag t/m vrijdag 08:30 tot 17:00

Facelift

Vandaag de dag besteden we veel aandacht aan ons uiterlijk en vinden we het belangrijk om er zo goed mogelijk uit te zien. Als we ouder worden, zal meestal ons gezicht en hals de eerste uiterlijke tekenen van veroudering tonen.

Veel factoren (bijvoorbeeld; zon, wisseling van lichaamsgewicht, erfelijke aanleg) beïnvloeden het verouderingsproces van de huid. De huid verliest haar elasticiteit en er verschijnen rimpels, plooien en diepere lijnen. Deze verouderingstekenen zullen geleidelijk vermeerderen tot het gezicht er vermoeid uitziet. We wensen niet altijd geconfronteerd te worden met deze verouderingsverschijnselen. De nieuwste operatietechnieken kunnen dit verhelpen met langdurende resultaten. Een facelift kan u een levendige- en frissere uitstraling geven, zonder dat de huid te strak gespannen staat.

Tegenwoordig laten de laatste chirurgische technieken toe om een facelift, een halslift, onder lokale verdoving uit te voeren, zodat u dezelfde dag naar huis kunt. Uiteraard kunt u, als u dat wenst, ook kiezen voor een behandeling onder algehele verdoving (anesthesie).

MACS-lift, mini-lift of S-lift genoemd

MACS staat voor Minimal Access Cranial Suspension. De MACS-lift behandelt het middelste en onderste deel van het gezicht en de hals. Deze ingreep vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. De huid van de wangen en de hals worden losgemaakt en aangespannen in de richting van de oor. Eventueel overtollig vetweefsel in het halsgebied kan worden weggehaald via liposuctie onder de kin.

Klassieke facelift

De klassieke facelift is een uitgebreide facelift van het gehele gelaat. Deze behandeling gaat van de haargrens tot aan de hals. Bij een klassieke facelift spant de plastisch chirurg een diepe weefsellaag aan in de richting van de haarlijn. De snee loopt in de haarlijn, voor de oren door naar achter in de hals/nek. Indien nodig maakt de chirurg een 2de snee onder de kin. De chirurgische ingreep vindt plaats onder algehele verdoving (anesthesie).

Mid-facelift

Bij deze ingreep wordt het middelste gedeelte van het gezicht gelift (de hangwangen), de wangen worden op de oorspronkelijke plaats gebracht. Dit kan via het onderooglid, ook andere behandeltechnieken zijn mogelijk.

Hals-lift

Ook de huid van de hals kan gaan uitzakken en vervolgens komen er rimpels en plooien tevoorschijn. Als de huid erg slap wordt, biedt een hals-lift wellicht uitkomst. Met een hals-lift wordt het teveel aan huid verwijderd, zodat de hals de mooie contouren weer terugkrijgt. Meestal wordt een hals-lift in combinatie met een facelift uitgevoerd.

Voorhoofdslift

Hangende wenkbrauwen, -oogleden en gerimpelde voorhoofdshuid zorgen voor een vermoeide gezichtsuitdrukking, dit als gevolg van het normale huidverouderingsproces. Een voorhoofdslift zorgt voor een verjongende frisse uitstraling. De voorhoofdshuid is na een voorhoofdslift gladder en strakker. Vaak voeren we een voorhoofdslift uit in combinatie met andere chirurgische ingrepen, zoals een facelift of hals-lift.

Het consult

Tijdens het eerste consult bespreekt de arts met u uw wensen. Naar aanleiding van het gesprek zal de plastisch chirurg de mogelijkheden met u bespreken en een goed en passend advies geven. De plastisch chirurg bespreekt ook met u welke methode het beste is. Ook worden de risico’s met u besproken.

Facelift behandeling

Afhankelijk van het type facelift, vindt de behandeling plaats onder plaatselijke verdoving of onder algehele verdoving (anesthesie). Afhankelijk van de gekozen behandeling blijft u 1 nacht in het ziekenhuis of u kan dezelfde dag naar huis.

De MACS lift, S-lift of mini lift  zijn operaties die minder uitgebreid zijn en minder lang duren. Tijdens de operatie kan een wonddrain (dun slangetje) achtergelaten worden om wondvocht en bloed uit de wond naar buiten te voeren. Na 1 dag worden de deze drains verwijderd.

Na de behandeling

Na afloop van een facelift wordt uw gezicht met een licht drukkend verband omzwachteld. Dit moet 1 dag blijven zitten. De arts verwijdert eventuele drains de dag na de operatie. Na de operatie zijn uw gezicht en uw hals gezwollen en verkleurd. Dit duurt gemiddeld 1 week maar over het algemeen hebt u weinig last van pijn. 1 week na de operatie worden de hechtingen verwijderd. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na enkele maanden.

Het resultaat

Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na enkele maanden.

Het doel van een facelift is de huid weer glad en strak te krijgen, maar de rimpels in uw gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop u bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een facelift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Ook moet u er rekening mee houden dat het natuurlijk verouderingsproces van uw huid niet door een facelift gestopt wordt. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Het effect van een facelift is echter altijd zichtbaar.

Wat zijn de risico’s van een facelift?

Risico’s en complicaties komen weinig voor, er bestaat een kans op:

 • Nabloeding, infectie, littekens
 • Afsterven van weefsel (huidnecrose)
 • Wijkende wondranden (wonddehiscentie)
 • Zenuwschade (zeer zeldzaam)
 • Asymmetrie

Roken zorgt voor een slechte wondgenezing en complicaties, zoals huidnecrose en wonddehiscentie, wij raden u aan om 6 weken vóór- en 6 weken na de operatie niet te roken.

Wat is het verschil tussen een klassieke facelift en een  MACS-lift?

Een klassieke facelift is geschikt voor mensen met een sterke veroudering van het gelaat. Hierbij kunt u denken aan een verslapte kaaklijn en hals, een diepe neus-lippenplooi, naar beneden gezakte wangen leunend op de neus-wangplooien. Bij een klassieke facelift wordt het hele gelaat behandeld van haargrens tot en met de hals.

Een MACS-lift is aangewezen bij het liften van de kaaklijn die niet meer strak loopt van kaakhoek naar kin (hamsterwangen). Tevens zorgt het voor het liften van de wangen die leunen op de neus-wangplooien. Bij een MACS-lift worden de wangen, de kaaklijn en het bovenste gedeelte van de hals gelift.

Wat kost een facelift?

De kosten van een facelift zijn afhankelijk van de te ondergane behandeling. In het onderstaande overzicht vindt u meer informatie over de prijs per behandeling.

Soort behandeling Prijs
MACS lift € 5.900,-
MACS + lipo hals € 7.450,-
MACS + fögli + lipo hals € 9.700,-
MACS + fögli + delle + boc €11.500,-
MACS + fögli + delle + ooc €12.500,-

Vergoeding

Esthetische en cosmetische behandelingen komen nooit voor vergoeding in aanmerking.

Waarom Esthetiek Nijmegen?

 • Geregistreerde & deskundige specialisten
 • Beste resultaat en behandelmethodes
 • Tevredenheid staat centraal

Terugbelverzoek

Vul hiernaast uw gegevens in en wij zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen. U kunt ons ook bereiken via:
Ik wil het graag hebben over:

Routebeschrijving

Hieronder wordt beschreven hoe u per stad naar onze kliniek kunt rijden.

Facelift Arnhem

 • Pak de A325 vanuit Arnhem richting Nijmegen
 • Sla bij Nijmegen Lent rechtsaf en volg de weg onder het station door
 • Volg deze weg tot het Gaziantepplein en sla linksaf op de rotonde
 • Rijdt helemaal door tot afslag Goffertstadion
 • Ga hier bij de tweede afslag rechts en u ziet Esthetiek Nijmegen

Facelift Nijmegen

 • Volg vanuit de stad de Graafsweg richting Dukenburg
 • Ga vervolgens links onder het spoor door richting het Goffertstadion
 • Sla links af, en pak de tweede afslag rechts

Facelift Den Bosch

 • Volg de A59 richting Nijmegen
 • Bij knooppunt Bankhoef gaat u rechtsaf en volgt u de weg
 • Bij de eerst en tweede rotonde gaat u rechtdoor
 • Wanneer u bij het kruispunt bij station Goffert uitkomt, gaat u rechtsaf
 • Neem de tweede afslag links richting het Gofferstadion
 • Neem hier de tweede afslag rechts en u ziet Esthetiek Nijmegen

Facelift Eindhoven

 • Volg de A50 richting Nijmegen
 • Sla bij knooppunt Bankhoef rechtsaf en volg de weg
 • Bij de eerste en tweede rotonde gaat u rechtdoor
 • Vervolgens slaat u rechtsaf bij station Goffert
 • Neem de tweede afslag links richting Goffertstadion
 • Bij de tweede afslag gaat u rechtsaf en ziet u Esthetiek Nijmegen

 • Vanuit:
  Arnhem

 • Vanuit:
  Nijmegen

 • Vanuit:
  Den Bosch

 • Vanuit:
  Eindhoven

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlEsthetiek Nijmegen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Facelift ervaringen van patiënten